Gépi földmunka ára

Gépi földmunka ára

Speciális kertépítő gépünkkel segíthetünk a gépi földmunka elvégzésében. Gépünk viszonylag könnyű, 1500 kg, ezért nem fog kárt tenni a térköves burkolatban. Talajcsere helyett, pénzt spórolunk neked.

Gépi földmunka ára: Talajlazítás

Az ára, a gépi földmunkának talajlazítás esetén a következőktől függ:

  •  a talaj minőségétől (tiszta föld, köves, agyagos, gyomos, régi gyep)
  • a terület nagyságától

 

gépi földmunka

Gépi földmunka ára: Talaj javítás

Általában talajcserével oldják meg a problémás (agyagosabb, kicsit kavicsos) talaj felújítását. Ilyenkor nehéz, nagy teljesítményű gépekkel leszedik minimum 10 cm vastagságban a talajt, (közben összetömörítik a talajt), majd elszállítják, ami 200m2 esetén 20m3 földet jelent és kb 4000Ft/m3 költséget. Eztután jöhet a termőföld visszatöltése, aminek költsége leszállítva 8-11000Ft/m3.

Ez helyett lehet másképpen is csinálni. Kötöttebb talaj esetén, pl. 2-3 cm vastagságban kvarchomokot, tőzeget, marha trágyát lehet bedolgozni a javítandó területbe. Így megúszhatjuk a cserét, de természetesen nem minden esetben. Egy bizonyos mértékig a kavicsos talajt is fel lehet javítani úgy, hogy a kőrejtő adapterrel a föld alá temetjük a kavicsokat, Kavicsokat, nem sziklákat.

Gépi földmunka ára: Magágyelőkészítés

Füvesítés előtti munkavégzés. A talajmaró összedarálja a földet, a tömörítőhenger pedig egy munkafolyamaton belül tömöríti is. Ez után minimális kézi finomtereprendezés szükséges. Vannak olyan esetek, amikor a gyomírtott területet(nem tömör gyep) daráljuk össze a speciálisan hajlított kapák segítségével. Ilyen esetekben hatékony talajkeverés miatt a gyomírtott, és a gyomírtás előtt minimálisra levágott növényi maradványok nagy része a föld alá kerül, ezáltal csökken az elszállítandó hulladék.

Anyagbehordás

Gépi földmunka ára: Anyagbehordás

Könnyű súlya miatt kíváló választás alapanyag behordásra. Az Avant kormányzása törzscsuklós elven működik, azaz a gép teste középen kanyarodik. Törzscsuklós kialakítása miatt kímélőbb, mint pl az oldalankénti irányváltással irányított Bobcat Az Avant 528 1420 kg, tehát nem terheli jobban a burkolatot, mint egy személyautó.

Füvesítésre van még szüksége?

50m2-től több tízezer m2 terület füvesítése.

Szüksége van kertépítésre is?

Őket ajánljuk a Balaton környékén!