Szolgáltatások

Durva tereprendezés

01

Durva tereprendezés

Mikor végzünk ilyen munkát?
Kertépítéshez általában darált, rostált földet használnak. Ha saját területről terítik vissza a földet, pl. egy építkezés után, arra a földre nem a porhanyos lesz a jellemző kifejezés. Ilyenkor a földterítés után a Kubota hidromotorral meghajtott kapatengely szétdarálja a földet és a Vagy gyomírtás után kell a területet átmozgatni.

02

Finom tereprendezés

Füvesítés előtti munkavégzés. A talajmaró összedarálja a földet, a tömörítőhenger pedig egy munkafolyamaton belül tömöríti is. Ez után minimális kézi finomtereprendezés szükséges. Vannak olyan esetek, amikor a gyomírtott területet(nem tömör gyep) daráljuk össze a speciálisan hajlított kapák segítségével. Ilyen esetekben hatékony talajkeverés miatt a gyomírtott, és a gyomírtás előtt minimálisra levágott növényi maradványok nagy része a föld alá kerül, ezáltal csökken az elszállítandó hulladék.

Avant földmunkagép
talaj javítás

03

Talaj javítás

Általában talajcserével oldják meg a problémás (agyagosabb, kicsit kavicsos) talaj felújítását. Ilyenkor nehéz, nagy teljesítményű gépekkel leszedik minimum 10 cm vastagságban a talajt, (közben összetömörítik a talajt), majd elszállítják, ami 200m2 esetén 20m3 földet jelent és kb 4000Ft/m3 költséget. Eztután jöhet a termőföld visszatöltése, aminek költsége leszállítva 8-11000Ft/m3. Ez helyett lehet másképpen is csinálni. Kötöttebb talaj esetén, pl. 2-3 cm vastagságban kvarchomokot, tőzeget, marha trágyát lehet bedolgozni a javítandó területbe. Így megúszhatjuk a cserét, de természetesen nem minden esetben. Egy bizonyos mértékig a kavicsos talajt is fel lehet javítani úgy, hogy a kőrejtő adapterrel a föld alá temetjük a kavicsokat, Kavicsokat, nem sziklákat.

 

04

Térkő kímélő alapanyag behordás

Az Avant 528 súlya 1420 kg, tehát nem terheli jobban a burkolatot, mint egy személyautó. Törzscsuklós kialakítása miatt kímélőbb, mint pl az oldalankénti irányváltással irányított Bobcat. 

Anyagbehordás