Speciális kertépítő gépünkkel segíthetünk a gépi földmunka elvégzésében. Gépünk viszonylag könnyű, 1500 kg, ezért nem fog kárt tenni a térköves burkolatban. Talajcsere helyett, pénzt spórolunk neked.

Gépi földmunka Siójut: Talajlazítás

Tapasztalatból mondom, hogy a kertépítőkön kívül, egy építőipari cég sem tudja milyen a normális föld. A „feltöltöttük termőfölddel a területet”  kifejezés általában azt jelenti, hogy amit kitermeltek az építkezésnél földet, azt elterítik. Ököl és fejméretű hantokból áll. Természetesen megérthető, mert nagyon drága a rostált föld. Ilyenkor tudunk segítei azzal, hogy a gépi földmunka alkalmával, az Avant 528, talajmaró adapterével összedaráljuk a földet. A forgókapa a megfelelő eszköz a talaj műveléséhez, a magágy befejezéséhez. Egy osztályozó gereblye a pengék előtt csapdába helyezi a köveket és a törmelékeket, majd elrejti a talajban

Gépi földmunka Siófok

Gépi földmunka Siójut: Talajjavítás

Általában talajcserével oldják meg a problémás (agyagosabb, kicsit kavicsos) talaj felújítását. Ilyenkor nehéz, nagy teljesítményű gépekkel leszedik minimum 10 cm vastagságban a talajt, (közben összetömörítik a talajt), majd elszállítják, ami 200m2 esetén 20m3 földet jelent és kb 4000Ft/m3 költséget. Eztután jöhet a termőföld visszatöltése, aminek költsége leszállítva 8-11000Ft/m3.

Ez helyett lehet másképpen is csinálni. Kötöttebb talaj esetén, pl. 2-3 cm vastagságban kvarchomokot, tőzeget, marha trágyát lehet bedolgozni a javítandó területbe. Így megúszhatjuk a cserét, de természetesen nem minden esetben. Egy bizonyos mértékig a kavicsos talajt is fel lehet javítani úgy, hogy a kőrejtő adapterrel a föld alá temetjük a kavicsokat, Kavicsokat, nem sziklákat.
Anyagbehordás

Gépi földmunka Siójut: Anyagbehordás

Könnyű súlya miatt kíváló választás alapanyag behordásra. Az Avant kormányzása törzscsuklós elven működik, azaz a gép teste középen kanyarodik. Törzscsuklós kialakítása miatt kímélőbb, mint pl az oldalankénti irányváltással irányított Bobcat Az Avant 528 1420 kg, tehát nem terheli jobban a burkolatot, mint egy személyautó. .

Gépi földmunka Siójut: Magágyelőkészítés

Füvesítés előtti munkavégzés. A talajmaró összedarálja a földet, a tömörítőhenger pedig egy munkafolyamaton belül tömöríti is. Ez után minimális kézi finomtereprendezés szükséges. Vannak olyan esetek, amikor a gyomírtott területet(nem tömör gyep) daráljuk össze a speciálisan hajlított kapák segítségével. Ilyen esetekben hatékony talajkeverés miatt a gyomírtott, és a gyomírtás előtt minimálisra levágott növényi maradványok nagy része a föld alá kerül, ezáltal csökken az elszállítandó hulladék. Az Avant 528 munkagépünk tökéletes választás a magágyelőkészítéshez.

Anyagbehordás

Gépi földmunka: Avant 528

Az AVANT a tökéletes gép, ha kertépítésről van szó. A kiegészítő szerszámok tökéletes kombinációjával rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik az olyan feladatokra, mint az anyagmozgatás, a szintezés, a kapálás, a magágyak előkészítése, a virágok és fűmagkeverékek ültetése, sőt még a felszín kiegyenlítése is. Az AVANT 528-as modellünk derékcsuklós kialakítással és kompakt méretekkel rendelkezik, ami ideális többféle felhasználásra. Minden derékcsuklós AVANT rakodó hidrosztatikus hajtásrendszerrel rendelkezik. Minden kereket külön hidromotor hajt. Tehát nem tömöríti össze a területet, mint a derékcsukló nélküli szokásos munkagépek.

 

Hosszúság: 2550 mm
Szélesség: 1130 mm
Magasság: 1980 mm
Géptömeg: 1420 kg

Füvesítésre van még szüksége?

50m2-től több százezer m2 terület füvesítése, virágmagos füvesítése.

Szüksége van kertépítésre is?

Őket ajánljuk Siófok környékén!